wait
Maakt u gebruik van onze website , dan gaat u akkoord met deze cookies. Akkoord

Actuele berichten

Hieronder leest u het laatste nieuws over onze Card(s), waarschuwingen voor fraudepraktijken, meldingen over veranderingen in het beleid van ICS, Visa of Mastercard en ander nieuws dat op u van toepassing kan zijn.

 • Aanpassing formulieren; gebruik alleen de formulieren op deze website 5 maart 2020

  In verband met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) hebben we veel van onze formulieren aangepast. Aan veel formulieren zijn vragen toegevoegd. Voor u betekent dit dat we de oude formulieren niet meer in behandeling kunnen nemen. Wilt u daarom de formulieren gebruiken die op deze website staan.


  Meer informatie over de wwft vindt u op www.icsbusiness.nl/wwft. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze Servicedesk op nummer 020 – 6 600 666. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 8.00 en 17.00.

   

 • De wereld achter phishingmails20 februari 2020

  Wat gebeurt er als je in een phishingmail trapt? | Fraudebestrijders
  Phishingmails, de kans is groot dat je er zelf wel eens een hebt ontvangen. Bendes die deze mails versturen maken vaak honderden tot duizenden euro's buit. Ze gaan soms zelfs zo ver dat ze slachtoffers hun creditcard of bankpas laten opsturen (tip: nooit doen), om vervolgens de hele rekening te plunderen.


  Vraag je je ook weleens af welke wereld hierachter schuilgaat? In de videoserie 'Fraudebestrijders' nemen we een kijkje achter de schermen bij ICS en volgen we het team dat dagelijks dit soort fraude probeert te voorkomen én te bestrijden.
  We reconstrueerden een waargebeurde zaak. Hoe gaat zo'n bende te werk? Hoe werden ze gesnapt? En wat kun jij doen om ervoor te zorgen dat je geen slachtoffer wordt van deze vorm van oplichting?

   

 • ICS verbetert het incassoproces zakelijke creditcards20 januari 2020

  ICS werkt continu aan verbetering van de dienstverlening aan klanten. Daarom hebben we op basis van klantwensen het incassoproces aangepast. In dit bericht leest u wat dit voor u betekent:

  - De automatische incasso vindt 1-3 dagen eerder plaats. Hierdoor kunt u eerder gebruik maken van uw volledige limiet.

  - Wanneer de incasso niet lukt door onvoldoende saldo op de rekening, zullen we eerst nog een 2e incassopoging doen alvorens we de automatische incasso stop zetten. Dit betekent voor u dat u in dit geval niet handmatig het geld hoeft over te maken en dat de automatische incasso blijft bestaan. Lukt het een tweede keer niet, dan zullen we wel de automatische incasso verwijderen en moet u het geld handmatig overmaken.

   

 • Foutmelding bij online betaling; 1 op 3 probeert opnieuw14 december 2019

   

  Ruim een op de drie Nederlanders voert een online creditcardbetaling opnieuw uit als zij een foutmelding krijgen. Hiervan voert de helft de tweede betaalpoging uit met een ander betaalmiddel, bijvoorbeeld met een bankpas. Ondanks de eerdere foutmelding, kan dit toch leiden tot een dubbele betaling voor dezelfde bestelling. Dit blijkt uit de ICS Creditcard Check, een onderzoek van ICS onder creditcardgebruikers in Nederland.


  Volgens Duncan Macdonald, manager van de afdeling Chargeback van ICS, is een tweede betaalpoging niet verstandig. 'Ondanks de foutmelding kan het zijn dat de betaling wel is gelukt. Als je de betaling opnieuw met een ander betaalmiddel uitvoert, heb je in feite een tweede koopovereenkomst gesloten . En is het maar de vraag of je je geld makkelijk terug krijgt.' Uit het onderzoek komt naar voren dat de creditcard online het meest wordt gebruikt voor het betalen van hotelovernachtingen en vliegtickets.


  Top 5 online creditcardbestedingen 2019
  1. Hotelboekingen/ overnachtingen (71%)
  2. Vliegtickets (54%)
  3. Elektronica (36%)
  4. Kleding (29%)
  5. Tickets voor uitjes (25%)


  Dubbele betaling met creditcard; 89% kreeg teveel betaalde bedrag terug


  Wanneer je door een storing dubbel betaalt voor dezelfde bestelling, kun je het teveel betaalde bedrag terugvragen. ICS ontving in één jaar 405 verzoeken voor restitutie van een dubbele betaling. In 89% van de gevallen kreeg de creditcardhouder daadwerkelijk zijn geld terug. Macdonald: 'Bij een dubbele betaling door bijvoorbeeld een storing tijdens de betaling lukt het vaak om geld terug te halen voor onze klanten. Maar als mensen een nieuwe boeking doen, kunnen wij dit niet en heb je wellicht ongewild een tweede hotel of vliegticket geboekt. Ons advies is daarom om bij een storing eerst je rekeningoverzicht te checken en het bedrijf waar je de transactie deed om hulp te vragen. Dat voorkomt een boel leed bij een dubbele boeking.


  Geld terug bij niet geleverde online bestelling


  Als een bestelling van goederen niet aankomt dan kun je via je creditcardmaatschappij je geld terugvragen. Dit weet 77% van alle respondenten. Macdonald: 'Als de verkoper niet levert en niet reageert op verzoeken om te leveren of het betaalde bedrag terug te storten, kun je je geld terugvragen via ICS. Juist daarom is het handig om online aankopen met een creditcard te betalen.' Via de chargebackprocedure kan de creditcardgebruiker de afschrijving betwisten. Als de betwisting compleet en terecht is, dan krijgt de kaarthouder het betwiste bedrag direct terug en start ICS namens de klant een procedure om het bedrag terug te vorderen.' In één jaar heeft ICS 3.748 betwistingen gekregen: verzoeken om betalingen voor niet geleverde producten terug te storten. Het is ICS in 92% van de gevallen gelukt het bedrag voor de cardhouders terug te halen.


  De ICS Creditcard Check is een onderzoek onder 1.000 Nederlandse creditcardgebruikers over het gebruik van de creditcard, uitgevoerd door Multiscope.


  Over ICS


  ICS staat voor veilig betalen. De betaalorganisatie verzorgt al meer dan dertig jaar de uitgifte van Mastercard en Visa creditcards in Nederland. Met zo'n 3 miljoen uitgegeven creditcards is ICS marktleider in Nederland. ICS bedient zowel consumenten als klanten op de zakelijke markt. Naast creditcards biedt ICS ook vormen van krediet aan.

  ICS is sinds 2010 een 100% dochter van ABN AMRO Bank N.V. en heeft vestigingen in Nederland en Duitsland. De betaalorganisatie geeft eigen creditcards uit en creditcards in samenwerking met partners zoals retailers, banken en belangenorganisaties. Zo geeft ICS onder andere de ABN AMRO Creditcard, de ANWB Creditcard en de Bijenkorf Card uit.

   

 • Niet internationale, maar Nederlandse retailers profiteren van populariteit Black Friday27 november 2019

  51% toename online uitgaven met creditcard in Nederland

   

  Diemen, 28 november 2019 – Nederlandse creditcardhouders kopen meer op Black Friday dan op iedere andere dag in de maand november. In de laatste 3 jaar zijn de online uitgaven met een creditcard tijdens Black Friday met gemiddeld 51 procent toegenomen. Met name Nederlandse retailers profiteren van het Amerikaanse fenomeen. In 2017 resulteerden de creditcardtransacties rond Black Friday in een omzet van ruim 15 miljoen euro. Vorig jaar nam het aantal online transacties nog eens met 23 procent toe en was het totaal van de aankopen bij Nederlandse retailers ruim 20 miljoen euro. Dit blijkt uit de cijfers van betaaldienstverlener ICS.

  Black Friday wint jaarlijks aan populariteit; in 2018 stegen de online uitgaven rondom de feestdag met 5 miljoen euro ten opzichte van het voorgaande jaar. Gemiddeld geven klanten op Black Friday 51% meer uit dan op andere vrijdagen in maand november. (gemeten over 3 jaar) Bij retailers buiten Nederland steeg het aantal online uitgaven op Black Friday met 15%, maar dat is niets vergeleken met het aantal online bestellingen in Nederland.
  Jeroen Bakker, data-expert bij ICS: 'Black Friday is een Amerikaans fenomeen. Wij hadden daarom verwacht dat een flink percentage van de online uitgaven in de VS zou plaatsvinden, maar het tegendeel is waar. In Nederland geven we drie keer zoveel uit dan buiten de EU. Het lijkt er dus op dat vooral Nederlandse retailers profiteren van de toenemende populariteit van Black Friday.'

   

  Cadeau niet geleverd, geld terug
  Door de piek in de bestellingen zal het de week na Black Friday logistiek een hele kluif zijn om de bestellingen goed en op tijd te leveren. Bakker: 'Juist daarom is het verstandig met een creditcard te betalen. Door de standaard aflevergarantie kunnen kaarthouders via ICS hun geld terugvragen als een bestelling niet of verkeerd wordt geleverd en de winkelier geen oplossing biedt.'

   

  Sinterklaasaankopen op Black Friday?
  Opvallend is dat er de laatste jaren een piek te zien is in de uitgaven op de vrijdag zelf. 'Voorheen zagen wij op de eerste zaterdag na de intocht van Sinterklaas een  lichte piek in het aantal uitgaven. Dit lijkt verschoven naar Black Friday.' 


  Over ICS
  ICS staat voor veilig betalen. De betaalorganisatie verzorgt al meer dan dertig jaar de uitgifte van Mastercard en Visa creditcards in Nederland. Met zo'n 3 miljoen uitgegeven creditcards is ICS marktleider in Nederland. ICS bedient zowel consumenten als klanten op de zakelijke markt. Naast creditcards biedt ICS ook vormen van krediet aan.

  ICS is sinds 2010 een 100% dochter van ABN AMRO Bank N.V. en heeft vestigingen in Nederland en Duitsland. De betaalorganisatie geeft eigen creditcards uit en creditcards in samenwerking met partners zoals retailers, banken en belangenorganisaties. Zo geeft ICS onder andere de ABN AMRO Creditcard, de ANWB Creditcard en de Bijenkorf Card uit.

   

 • Deblokkeren zakelijke creditcard is nu nog makkelijker31 oktober 2019

  Uit veiligheidsoverwegingen ontvangt u uw zakelijke creditcard altijd geblokkeerd voor gebruik.


  Met ingang van 1 november kunt u uw creditcard als volgt deblokkeren:

  - door een betaling te doen waarbij u uw pincode gebruikt, of

  - door in te loggen op Mijn ICS Business en het volgen van de instructies.


  Heeft u nog geen toegang Mijn ICS Business? Maak dan vandaag nog een account aan.

   

 • Vanaf 29 oktober geldt ook dubbele beveiliging voor inlog op Mijn ICS Business28 oktober 2019

  Bij ICS werken wij continu aan nog meer veiligheid en betaalgemak. Een wachtwoord alleen is niet meer veilig genoeg. Daarom vragen wij de gebruiker van Mijn ICS Business om zich vanaf 29 oktober tweemaal te identificeren bij inlog op de portal: met een wachtwoord en met een code die via SMS naar de mobiele telefoon wordt gestuurd. Dankzij deze 'dubbele beveiliging' weten wij altijd zeker dat het de juiste persoon is die inlogt op de portal en toegang heeft tot uw betaalgegevens.


  Om te kunnen inloggen, is het daarom van belang dat het juiste mobiele nummer bij ons bekend is
  Wanneer het inloggen niet lukt omdat het nummer waarnaar de SMS gestuurd moet worden niet bij ons bekend is, of onjuist is, kunt u contact opnemen met de Servicedesk via 020 – 6 600 666. Ook bij andere vragen kunt u contact opnemen met de Servicedesk. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 en 18:00.

   

 • Nieuwe portal zakelijk live! 8 september 2019

  Klanten met een zakelijke creditcard van ICS kunnen gebruikmaken van de online service Mijn ICS Business. Met Mijn ICS Business houdt u zicht op de bedrijfsbestedingen met de creditcard(s). Het is mogelijk om per medewerker transacties in te zien, rekeningoverzichten te downloaden en de transactiegegevens te exporteren naar uw eigen administratie.


  Om de service toekomstbestendig te maken, wordt deze service met ingang van 8 september omgezet naar een nieuw platform.


  In deze nieuwe versie worden een aantal wijzigingen doorgevoerd:

  • De portal heeft een nieuw design, dat ook op mobiel werkt

  • Veiliger activatie proces, waaronder inloggen met een code via sms

  • Verbeterde zoek en download functionaliteit van transacties

  • Bekijken van actieve en gesloten accounts

  • Inzicht in Gebruik (minst te besteden, meest uitgegeven)

  • Het direct kunnen deblokkeren van een nieuwe kaart

  • Het opvragen van de pincode

  • Het kunnen wijzigen van cardhouder gegevens door contactpersonen, zoals e-mail adres en mobiele nummer


  Meer informatie

  De meest gestelde vragen over dit onderwerp vind u in dit document .
  Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de Servicedesk. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 18:00 op 020 66 00 666

   

 • Belangrijk: uw 06-nummer is nodig voor dubbele beveiliging 14 augustus 2019

  Vanaf 14 september 2019 geldt er nieuwe Europese wet- en regelgeving. Deze vereist dat banken een dubbele beveiliging hanteren. Hierdoor weten wij zeker dat ú de juiste persoon bent die uw Card gebruikt en inlogt in uw persoonlijke omgeving. Meer informatie

   

 • Nieuwe Europese richtlijn voor betaaldiensten. 17 juli 2019

  PSD2 (Payment Service Directive) is de nieuwe Europese wet (richtlijn) voor het betalingsverkeer van consumenten en bedrijven. Door de invoering van PSD2 in Nederland, verbetert een aantal zaken in het betalingsverkeer. Een belangrijke wijziging is dat het makkelijker wordt anderen toegang te geven tot uw creditcardrekening. Lees meer

   

 • Vanaf 5 maart 2019 nóg veiliger online betalen. Zo werkt het. 11 februari 2019

  Bij ICS werken wij continu aan nog meer veiligheid en betaalgemak. Om misbruik te voorkomen, willen we zeker weten dat ú het bent die de Card gebruikt. Een wachtwoord alleen is niet meer veilig genoeg. Daarom vragen wij voortaan de gebruiker van de Card om zich tweemaal te identificeren bij een online betaling: met een wachtwoord én met een code die naar uw mobiele telefoon wordt gestuurd. Dankzij deze 'dubbele beveiliging' weten wij altijd zeker dat het de juiste persoon is die de Card gebruikt. Lees meer

   

 • Garmin Pay voor smartwatches binnenkort beschikbaar voor ICS Mastercards 30 oktober 2018

  De ICS Mastercard heeft u straks niet alleen meer in uw portemonnee, maar ook om uw pols. Met Garmin Pay is het mogelijk om met uw Mastercard via uw smartwatch contactloos te betalen. Garmin Pay voor smartwatches binnenkort beschikbaar voor ICS Mastercards Dinsdag 30 oktober kondigde Garmin, samen met Mastercard en Fitpay, de introductie van Garmin Pay op de Nederlandse markt aan. Garmin Pay past bij de ambitie van ICS om betalen op innovatieve manieren mogelijk te maken. De ICS Mastercard heeft u straks niet alleen meer in uw portemonnee, maar ook om uw pols. U kunt hiermee niet alleen snel, eenvoudig en veilig betalen met een smartwatch. Zo profiteert u ook nog eens van de voordelen die bij een creditcard horen, zoals een aankoopverzekering tegen verlies, diefstal en schade tijdens de eerste 180 dagen. Binnen enkele weken kunt u als Mastercard klant met uw Garmin smartwatch contactloos betalen.

   

 • Creditrenteverlaging.1 oktober 2018

  Per 1 oktober 2018 wordt de creditrente die van toepassing is op de zakelijke ICS creditcards gewijzigd van 0,2% naar 0,1% effectief op jaarbasis. Bij een positief saldo van € 500,- of meer, wordt creditrente uitgekeerd over het totale positieve saldo.
  Het maximale positieve saldo waarover wij rente vergoeden is € 1.000.000,-.

   

 • Wijziging Algemene Voorwaarden per 1 juli 201828 mei 2018

  Per 1 juli 2018 wijzigen de Algemene Voorwaarden van de zakelijke creditcards van ICS. U kunt de nieuwe Algemene Voorwaarden alvast bekijken en zien wat er precies voor u verandert.


  Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

  - Wij vragen u om veranderingen in de contactgegevens van uw bedrijf, de contactpersoon of kaarthouders, en overige wijzigingen die relevant zijn voor de overeenkomst, aan ons door te geven. Voorbeelden zijn: een andere rechtsvorm van uw bedrijf, verandering van tekenbevoegden of contactpersonen, of verandering van uiteindelijk gerechtigden (UBO’s). U kunt alle wijzigingsformulieren vinden op www.icsbusiness.nl/service/.
  - Wij vragen u om veranderingen in de financiële situatie van uw bedrijf direct aan ICS door te geven. Het gaat hier bijvoorbeeld om omstandigheden die ervoor kunnen zorgen dat u ICS niet kunt betalen, zoals een verslechterde financiële situatie. Wij worden hier graag tijdig over geïnformeerd, zodat wij met u kunnen bespreken wat dit betekent voor onze dienstverlening aan uw bedrijf. Daarnaast kunnen wij u op ons initiatief vragen om informatie te verstrekken over de financiële situatie van uw bedrijf.


  Heeft u vragen over de nieuwe Algemene Voorwaarden?

  Neem dan per e-mail contact met ons op via businesscards@icscards.nl. Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 020 - 6 600 666. Onze medewerkers helpen u graag verder. Als u het niet eens bent met de wijzigingen in de Algemene Voorwaarden, dan kunt u uw zakelijke creditcard van ICS opzeggen. Dat kan door een e-mail te sturen naar businesscards@icscards.nl, of via het hiervoor genoemde telefoonnummer. Let op: alleen personen die bij ons als administratief contactpersoon of als tekenbevoegd bekend zijn, kunnen opzeggen.

   

 • Ons Privacy Statement is vernieuwd.28 mei 2018

  In het Privacy Statement staat beschreven hoe ICS omgaat met uw persoonsgegevens. Eind mei 2018 is deze privacyverklaring vernieuwd. Dit was noodzakelijk, omdat de nieuwe Europese privacywet specifieke eisen stelt aan de inhoud hiervan.


  Nieuwe onderwerpen

  Het Privacy Statement is uitgebreid. Nieuwe onderwerpen uit de Europese wetgeving zoals ‘dataportabiliteit’ worden toegelicht en ook gewijzigde begrippen zoals ‘toestemming’ en ‘profilering’ komen aan de orde.


  Als kaarthouder hoeft u niets met de privacyverklaring te doen. Wanneer u de verklaring doorneemt, bent u goed geïnformeerd over wat ICS met uw persoonsgegevens doet.
  Bekijk de Privacy Statement.