wait
Maakt u gebruik van onze website , dan gaat u akkoord met deze cookies. Akkoord

International Card Services (ICS) doet klantonderzoek naar al haar klanten

Identificatie en klantonderzoek bij ICS
Vraagt u een of meerdere creditcards aan voor uw organisatie, of bent u al klant? Dan moeten alle bestuurders, UBO's en tekenbevoegden zich (opnieuw) identificeren. We doen dit omdat wet- en regelgeving dit van ons eist. De overheid wil hiermee criminele activiteiten zoals witwassen en financiering van terrorisme voorkomen. Elke bestuurder, tekenbevoegde en UBO moet zich daarom identificeren. Dit betekent dat zij een geldig identiteitsbewijs (paspoort, Nederlandse identiteitskaart of Nederlands rijbewijs) moeten tonen. Daarbij wordt nog een aantal verificatievragen gesteld, om de identiteit te controleren.

Daarnaast is ICS verplicht om over actuele gegevens te beschikken. Hiervoor doen wij geregeld klantonderzoek. Dat betekent dat we bijvoorbeeld contact- en adresgegevens controleren en leggen we onder meer vast in welke sectoren en welke landen een organisatie actief is. Bent u al klant? Dan kan het zijn dat we contact met u opnemen om uw gegevens te controleren.
AMP Groep komt naar u toe voor identificatie op locatie naar keuze
Voor de identificatie hebben we een organisatie, genaamd 'AMP Groep' ingehuurd die naar een door de tekenbevoegde gekozen locatie toekomt, op een tijdstip dat de tekenbevoegde past. AMP Groep is zorgvuldig door ICS gekozen en gescreend. De identificatie duurt maar enkele minuten en kan gewoon aan de deur plaatsvinden. De medewerker hoeft niet binnen te komen. Nadat de gegevens via een beveiligd kanaal naar ICS zijn gestuurd, verwijdert AMP Groep deze. Om een afspraak te maken voor identificatie, ontvangt u van ons een oproep. Heeft u een oproep ontvangen? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak.

Veelgestelde vragen

Hoe regel ik een afspraak voor de identificatie?

Alle voor ICS relevante tekenbevoegde personen en grootaandeelhouders ontvangen een e-mail, met daarin een webadres en toelichting hoe een afspraak kan worden gemaakt. Het proces bestaat uit zeven eenvoudige stappen:

 1. Klik op de webpagina op de button 'maak een afspraak'.
 2. Log in met uw ordernummer en verificatiecode, die u van ons ontvangt.
 3. Kies zelf datum, tijdblok (van 2,5 uur) en locatie. Hiervan ontvangt u een bevestiging.
 4. Op de dag van de afspraak krijgt u rond 07.30 uur een bericht (sms en/of e-mail) met een tijdvenster van twee uur waarin de medewerker van AMP Groep langskomt.
 5. Zodra de medewerker naar u onderweg is, ontvangt u een bericht (sms en/of e-mail) met de geschatte aankomsttijd. Op www.mijnafspraak.nl kunt u de actuele geschatte aankomsttijd volgen. Ook ziet u dan wie bij u langskomt.
 6. De medewerker van AMP Groep komt bij u langs. U identificeert zich met een geldig legitimatiebewijs.
 7. U ontvangt bericht van ICS of de identificatie succesvol/niet succesvol is geweest.

U kunt zich identificeren met een paspoort, een Nederlands rijbewijs of een Nederlandse identiteitskaart. De identificatie duurt maar enkele minuten en kan gewoon aan de deur plaatsvinden. De medewerker begeleidt u tijdens het proces. Deze persoon hoeft niet bij u binnen te komen. Van te voren ontvangt u een bericht hoe de persoon heet die bij u langskomt. Hij/zij identificeert zich voorafgaand aan het proces. Nadat de gegevens via een beveiligd kanaal naar ICS zijn gestuurd, verwijdert AMP Groep deze. Maak een afspraak met AMP

Wie moeten zich identificeren?

Alle bij ons bekende tekenbevoegden, bestuurders en UBO's (ultimate beneficial owner) binnen uw organisatie moeten zich identificeren. Bent u de persoon die alles voor de creditcards binnen uw organisatie regelt, maar niet tekenbevoegd? Dan hoeft u zich niet te identificeren.

Waarmee kan ik mij identificeren?

U kunt zich identificeren met een paspoort, een Nederlands rijbewijs of een Nederlandse identiteitskaart.

Hoe weet ik dat dit geen phishing is?

Als u twijfelt over de echtheid van de communicatie die u heeft ontvangen, kunt u het beste contact opnemen met onze Business Card Servicedesk. Het telefoonnummer staat achterop de creditcard. Dan kunt u controleren of het klopt dat we u hebben benaderd en daarbij vragen om gegevens en persoonlijke identificatie van de tekenbevoegden.

Wat houdt het klantonderzoek in?

Het klantonderzoek houdt in dat we contact- en adresgegevens controleren. Ook leggen we onder meer vast in welke sectoren en welke landen een organisatie actief is.

Waar vragen we wellicht nog meer om?

 • Organogram
 • Aandeelhoudersregister in verband met verdeling aandelen bij meerdere aandeelhouders
 • Informatie over activiteiten in niet-Westerse landen
 • Lijst van partijen waarmee wordt samengewerkt in China

Ik heb een aanvraag ingediend, wanneer ontvang ik een oproep voor identificatie?

U ontvangt een verzoek voor het maken van een afspraak na het beoordelen van de aanvraag door ICS.