wait
Maakt u gebruik van onze website , dan gaat u akkoord met deze cookies. Akkoord

Alles wat u moet weten over Wwft

In Nederland bestrijden we financiële misdaad met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Als financiële organisatie heeft ICS hier een belangrijk rol in. Op deze pagina leest u wat dit voor u als (toekomstige) klant betekent.

We moeten weten wie onze klanten zijn

Voor de Wwft zijn financiële organisaties verplicht om te weten wie hun klanten zijn. Zo wordt de kans op financiële misdaad kleiner en zorgen we samen voor een veilige maatschappij. Als bank heeft ICS deze verplichting ook. Hebben we bepaalde informatie nodig? Dan nemen we contact op met de bij ons bekende contactpersoon binnen uw organisatie.

Dit heeft ICS van u nodig

Bent u contactpersoon namens uw organisatie? Dan krijgt u een bericht waarin we u vragen om uw gegevens, die van de tekenbevoegden en van uw bedrijfin uw Mijn ICS Business-account te controleren en aan te vullen. Dit zijn bijvoorbeeld contact- en adresgegevens. Het controleren en aanvullen van de gegevens kan alleen als u uw Mijn ICS Business Account geactiveerd heeft als contactpersoon.

Naast het aanvullen en controleren van uw gegevens vragen wij ook aan de tekenbevoegden binnen uw organisatie om zich te identificeren.
Dit gebeurt op afspraak.
Als uw bedrijf hier niet aan meewerkt, kunnen we niet aan onze wettelijke verplichting voldoen. Dan zijn we helaas genoodzaakt uw creditcard(s) te blokkeren.

Zo werkt identificatie op afspraak

Tekenbevoegden van uw organisatie ontvangen ook een e-mail met het verzoek om een afspraak met AMP groep te maken te maken voor identificatie. De tekenbevoegde mag zelf een locatie en tijdstip uitkiezen waarop iemand van AMP Groep langskomt. De medewerker komt niet binnen en het duurt maar een paar minuten. Identificatie kan met een paspoort, een Nederlands rijbewijs of een Nederlandse identiteitskaart. Nadat de gegevens via een beveiligd kanaal naar ICS zijn gestuurd, verwijdert AMP Groep deze weer.

Uw gegevens zijn veilig

AMP Groep is zorgvuldig door ICS gekozen en gescreend. Daarnaast gaan we zorgvuldig om met uw gegevens. Als u hier meer over wilt weten, lees dan ons privacy statement. Heeft u nog vragen? Bekijk de veelgestelde vragen hieronder of neem contact op met onze Servicedesk.

Veelgestelde vragen

Hoe regel ik een afspraak voor de identificatie?

Alle voor ICS relevante tekenbevoegde personen en grootaandeelhouders ontvangen een e-mail, met daarin een webadres en toelichting hoe een afspraak kan worden gemaakt. Het proces bestaat uit zeven eenvoudige stappen:

 1. Klik op de webpagina op de button 'maak een afspraak'.
 2. Log in met uw ordernummer en verificatiecode, die u van ons ontvangt.
 3. Kies zelf datum, tijdblok (van 2,5 uur) en locatie. Hiervan ontvangt u een bevestiging.
 4. Op de dag van de afspraak krijgt u rond 07.30 uur een bericht (sms en/of e-mail) met een tijdvenster van twee uur waarin de medewerker van AMP Groep langskomt.
 5. Zodra de medewerker naar u onderweg is, ontvangt u een bericht (sms en/of e-mail) met de geschatte aankomsttijd. Op www.mijnafspraak.nl kunt u de actuele geschatte aankomsttijd volgen. Ook ziet u dan wie bij u langskomt.
 6. De medewerker van AMP Groep komt bij u langs. U identificeert zich met een geldig legitimatiebewijs.
 7. U ontvangt bericht van ICS of de identificatie succesvol/niet succesvol is geweest.

U kunt zich identificeren met een paspoort, een Nederlands rijbewijs of een Nederlandse identiteitskaart. De identificatie duurt maar enkele minuten en kan gewoon aan de deur plaatsvinden. De medewerker begeleidt u tijdens het proces. Deze persoon hoeft niet bij u binnen te komen. Van te voren ontvangt u een bericht hoe de persoon heet die bij u langskomt. Hij/zij identificeert zich voorafgaand aan het proces. Nadat de gegevens via een beveiligd kanaal naar ICS zijn gestuurd, verwijdert AMP Groep deze. Maak een afspraak met AMP

Wie moeten zich identificeren?

Alle bij ons bekende tekenbevoegden, bestuurders en UBO's (ultimate beneficial owner) binnen uw organisatie moeten zich identificeren. Bent u de persoon die alles voor de creditcards binnen uw organisatie regelt, maar niet tekenbevoegd? Dan hoeft u zich niet te identificeren.

Waarmee kan ik mij identificeren?

U kunt zich identificeren met een paspoort, een Nederlands rijbewijs of een Nederlandse identiteitskaart.

Hoe weet ik dat dit geen phishing is?

Als u twijfelt over de echtheid van de communicatie die u heeft ontvangen, kunt u het beste contact opnemen met onze Business Card Servicedesk. Het telefoonnummer staat achterop de creditcard. Dan kunt u controleren of het klopt dat we u hebben benaderd en daarbij vragen om gegevens en persoonlijke identificatie van de tekenbevoegden.

Wat houdt het klantonderzoek in?

Het klantonderzoek houdt in dat we contact- en adresgegevens controleren. Ook leggen we onder meer vast in welke sectoren en welke landen een organisatie actief is.

Waar vragen we wellicht nog meer om?

 • Organogram
 • Aandeelhoudersregister in verband met verdeling aandelen bij meerdere aandeelhouders
 • Informatie over activiteiten in niet-Westerse landen
 • Lijst van partijen waarmee wordt samengewerkt in China

Ik heb een aanvraag ingediend, wanneer ontvang ik een oproep voor identificatie?

U ontvangt een verzoek voor het maken van een afspraak na het beoordelen van de aanvraag door ICS.