wait

Visa Spend Clarity

Wat is Visa Spend Clarity?

Visa Spend Clarity is een expense management oplossing van Visa gekoppeld aan de Visa World Card Business (Gold). Deze oplossing geeft u een volledig inzicht in en controle over de uitgaven van uw bedrijf. U maakt makkelijk rapporten en analyses van uw zakelijke creditcarduitgaven . Ook splitst en exporteert u snel uitgaven naar Excel. En uw medewerkers uploaden heel simpel foto's van bonnen bij de juiste creditcarduitgaven in de app van Visa.

Voor wie is Visa Spend Clarity?

Visa Spend Clarity is voor bedrijven die meer inzicht willen hebben in hun bedrijfsuitgaven. Door rapportages en analyses te maken. Maar ook door bonnen te koppelen aan specifieke uitgaven.
Er zijn verschillende rollen binnen Visa Spend Clarity:

 1. Bedrijfsbeheerder

  Een bedrijfsbeheerder heeft inzicht in de gegevens van uw bedrijf en kan deze ook bewerken. Ook kan een bedrijfsbeheerder medewerkers aanmelden en rollen toekennen. Een bedrijf kan meerdere bedrijfsbeheerders hebben. Alleen de eerste bedrijfsbeheerder die Visa Spend Clarity activeert, heeft het Card-nummer van een Visa World Card Business (Gold) nodig. Voor het aanmelden van nieuwe bedrijfsbeheerders is een Card-nummer niet nodig.

 2. Bedrijfsauditor

  Een bedrijfsauditor heeft wel inzicht in de gegevens van uw bedrijf, maar kan deze niet bewerken. Deze persoon kan dus geen gebruikers toevoegen of rapportages maken. Een bedrijf kan meerdere bedrijfsauditors hebben. Deze persoon hoeft geen Visa World Card Business (Gold) te hebben.

 3. Card-houder

  Een Card-houder heeft alleen inzicht in de gegevens van de eigen creditcard, niet van het hele bedrijf. Deze persoon kan in de Visa Spend Clarity app bonnen koppelen aan de uitgaven van deze creditcard. Voor het aanmelden als Card-houder zijn de gegevens van de Visa World Card Business (Gold) nodig.

Hoe werkt Visa Spend Clarity?

Voorbereiding

 • Bepaal eerst wie uw bedrijfsbeheerder wordt

  De eerste bedrijfsbeheerder is het vaste aanspreekpunt voor Visa Spend Clarity binnen uw bedrijf. De meeste bedrijven kiezen hiervoor de persoon die verantwoordelijk is voor het verwerken en analyseren van bedrijfsuitgaven.

 • Activeer Visa Spend Clarity

  De bedrijfsbeheerder activeert Visa Spend Clarity door een account aan te maken. Hiervoor zijn de gegevens van een Visa World Card Business (Gold) van uw bedrijf nodig.

 • Meld andere medewerkers van uw bedrijf aan

  Ook dit doet de bedrijfsbeheerder. Wilt u het maximale uit Visa Spend Clarity halen? Meld dan al uw Card-houders aan. Zo heeft u inzicht in de uitgaven van alle Card-houders van uw bedrijf. En kunnen alle Card-houders hun bonnen in de Visa Spend Clarity app uploaden.

  Naast Card-houders kan de bedrijfsbeheerder ook andere bedrijfsbeheerders of bedrijfsauditors aanmelden.

Gebruik

 • Koppel bonnen aan uitgaven in de app

  Dit doen Card-houders in de Visa Spend Clarity app. Hier uploaden zij gelijk foto's van hun bonnen bij de juiste creditcarduitgaven.

 • Maak rapporten en analyses en exporteer deze naar Excel

  Dit doet een bedrijfsbeheerder op de website van Visa. Dat kan per medewerker, maar ook op kostensoort.

Wat kost Visa Spend Clarity?

Heeft u een Visa World Card Business of een Visa World Card Business Gold? Dan kost Visa Spend Clarity u niets extra. U betaalt elk jaar een bijdrage voor het gebruik van uw zakelijke Visa creditcard. Daar valt het gebruik van Visa Spend Clarity onder.