wait

OVpay: in- en uitchecken met uw creditcard

OVpay maakt zakelijk reizen in het openbaar vervoer een stuk flexibeler. Overal in Nederland kunt u nu in- en uitchecken hoe u dit zelf wilt. Dus ook met uw zakelijke ICS creditcard!

Over OVpay

OVpay biedt nieuwe mogelijkheden voor in- en uitchecken in het openbaar vervoer (OV). Overal in Nederland kunt u nu in- en uitchecken in trein, bus, metro en tram zoals u dat wilt: met een ouderwets treinkaartje, een OV-chipkaart, uw mobiele telefoon, bankpas of creditcard. Ook met uw zakelijke ICS creditcard kunt u dus direct in- en uitchecken.

Hoe werkt OVpay?

Reizen en betalen met uw creditcard in het OV is eenvoudig. U checkt in door uw creditcard tegen de kaartlezer of het poortje te houden. Aan het eind van uw reis checkt u op dezelfde manier uit. Doe dit altijd met dezelfde creditcard. Zo weet het systeem dat u uitcheckt en betaalt u niet te veel.

Wat zijn de voordelen van OVpay?

Dankzij OVpay kunt u uw zakelijke reiskosten betalen hoe u dit zelf wilt. Dit is handig, want:

  • U heeft geen OV-chipkaart nodig
  • U hoeft geen saldo op te laden
  • U bent altijd klaar om met het OV te gaan

Zo werkt het reizen met uw creditcard in het openbaar vervoer

U kunt in- en uitchecken in het openbaar vervoer als u al een keer een contactloze betaling in een winkel heeft gedaan. Bij uw eerste contactloze betaling toetst u uw pincode in. Daarna kunt u meteen op deze manier reizen:

  1. Haal uw Card uit uw portemonnee
  2. Houd de Card tegen de kaartlezer
  3. Check uit met dezelfde Card

Mijn NS

U kunt uw creditcard koppelen aan Mijn NS. Zo heeft u inzicht in uw reisgeschiedenis en kosten. U kunt kosteloos een account aanmaken.

Bekijk uw kosten in de ICS Business App

Uw reiskosten vindt u in de ICS Business App. U herkent uw reiskosten aan de letters 'NLOV' in het betaalkenmerk.

Meer weten over OVpay? Klik hier.