wait
International Card Services Logo Billhop Logo

Verbeter uw cashflow eenvoudig en efficiƫnt

Facturen betalen met uw zakelijke creditcard

De voordelen van Billhop

 
 • Betaal bijna elke factuur met uw zakelijke ICS creditcard
 • Verleng de betalingstermijn van uw facturen tot 51 dagen
 • Overbrug het gat tussen uw inkomsten en uitgaven en verbeter uw cashflow
 
 

Facturen betalen met uw zakelijke ICS creditcard via Billhop

Met Billhop kunt u bijna elke factuur met uw zakelijke ICS creditcard betalen. Door de uitgestelde betalingstermijn van uw zakelijke ICS creditcard, wordt de betalingstermijn van uw aankoop tot maximaal 51 dagen verlengd. En maakt u werkkapitaal vrij zodat u zich kunt richten op de groei van uw bedrijf.

Hierdoor kunt u uw zakelijke ICS creditcard nu ook gebruiken voor aankopen bij leveranciers die zelf niet aangesloten zijn op het Mastercard- of Visa- netwerk. U betaalt de factuur met uw zakelijke ICS creditcard aan Billhop en Billhop maakt daarna het bedrag over op de bankrekening van uw leverancier.

Hoe werkt het?

Stap 1

Maak een account aan op billhop.nl

Stap 2

Upload de facturen die u met uw zakelijke ICS creditcard wilt betalen

Stap 3

Registreer uw ICS creditcard en betaal de facturen met deze Card aan Billhop.


Billhop maakt binnen twee werkdagen het bedrag over op de bankrekening van uw leverancier.

De betaling aan Billhop wordt meegenomen in het eerstvolgende ICS rekeningoverzicht dat u betaalt door middel van een automatische incasso of een handmatige overboeking.

Maak Billhop account aan

Zo eenvoudig is het

Een exclusief tarief voor zakelijke ICS Card-houders

Voor zakelijke klanten van ICS hanteert Billhop een exclusief tarief van 2,7% van het factuurbedrag.

Over Billhop

Billhop is een Zweedse betaalservice die bedrijven en particulieren de mogelijkheid biedt om facturen met hun credit- of betaalcard te betalen. Hiermee wil Billhop betalingen vergemakkelijken en het beheren van facturen vereenvoudigen. Billhop is gevestigd in Stockholm en staat onder supervisie van de Zweedse Autoriteit Financiƫle markten (Finansinspektionen).

 

Heeft u vragen?

We hebben de meest gestelde vragen over het betalen van facturen met Billhop voor u op een rijtje gezet.
Staat uw vraag er niet bij? Ga naar www.Billhop.nl.

Veelgestelde vragen

 • Wat voor een service levert Billhop?

  Billhop maakt het mogelijk om bijna elke factuur met een creditcard te betalen.

  Billhop brengt hier normaal gesproken een service fee van 2.95% voor in rekening. Voor zakelijke ICS klanten is dat een tarief van 2.7%.

   

 • Hoe werkt de service van Billhop?

  U maakt een account aan op Billhop.nl en uploadt de facturen die betaald moeten worden. Nadat deze facturen via uw zakelijke ICS creditcard aan Billhop zijn betaald, maakt Billhop het bedrag binnen 2 werkdagen over aan de leverancier. Dit gebeurt door een bankoverschrijving waardoor de leverancier zelf geen creditcard betalingen hoeft te accepteren om de betaling te ontvangen.

   

 • Wat zijn de voordelen van het betalen van facturen met Billhop?

  Onderzoek heeft aangetoond dat facturen gemiddeld na 39 dagen worden voldaan terwijl de standaard betalingstermijn veelal tussen de 14 en 30 dagen ligt. Dit betekent dat bedrijven langer op hun geld moeten wachten en dit kan leiden tot kasstroom problemen.

  Een van de voordelen van een zakelijke creditcard is de uitgestelde betaling. Door een factuur met een creditcard te betalen, kan de betalingstermijn van die factuur met maximaal 51 dagen worden verlengd. Hiermee maakt u werkkapitaal vrij zodat u zich kunt richten op de groei van uw bedrijf.

   

 • U heeft het over het verlengen van de betalingstermijn tot 51 dagen. Hoe werkt dat precies?

  Door een factuur met uw zakelijke ICS creditcard via Billhop te betalen, kunt u de betalingstermijn van die factuur tot 51 dagen verlengen, zodat u uw kasstroom beter kan managen en u zich kan richten op de groei van uw bedrijf.

  De uitgestelde betalingstermijn is afhankelijk van de volgende factoren:

  • De dag waarop de transactie wordt gemaakt: u ontvangt eenmaal per 30 dagen een rekeningoverzicht van ICS waarvan het openstaande bedrag binnen 21 dagen aan ICS betaald dient te worden. Indien u een factuur via Billhop betaalt op de eerste dag na afsluiting van het vorige rekeningoverzicht, dan heeft u een uitgestelde betalingstermijn tot 51 dagen. Indien de transactie wordt gemaakt op de dag voor afsluiting van het rekeningoverzicht, dan heeft u een uitgestelde betalingstermijn tot 21 dagen.
  • De manier waarop u het maandelijkse rekeningoverzicht voldoet:
  • Indien u betaalt per automatische incasso, dan wordt het bedrag 5 dagen na afsluiting van het rekeningoverzicht van de zakelijke bankrekening afgeschreven. Hiermee heeft u dus een uitgestelde betalingstermijn tot 35 dagen.
  • Indien u betaalt per handmatige overboeking, dan moet het bedrag binnen 21 dagen na afsluiting van het rekeningoverzicht aan ICS te worden voldaan.

  Indien u Billhop vaak gaat gebruiken, dan kan het voorkomen dat de bestaande bestedingslimiet niet voldoet; u kunt dan een verzoek tot verhoging van de bestedingslimiet indienen.

 • Kan ik via Billhop elke willekeurige leverancier betalen?

  Met Billhop kunt u bijna elke factuur betalen. Er zijn echter wel een aantal uitzonderingen:

  Billhop zal geen facturen verwerken van

  • leveranciers van buiten de eurozone en Engeland
  • incassobureaus
  • creditcardmaatschappijen
  • cryptocurrency-marktplaatsen
  • wapenhandelaars
  • seks- en pornografische industrie
  • leveranciers van tweedehands voertuigen of auto-onderdelen.

   

 • Is de Billhop service nadelig voor mijn leverancier?

  De leverancier ondervindt geen last van deze manier van betalen. Billhop zal de factuur door een bankoverschrijving betalen en daarbij het originele factuurnummer duidelijk vermelden. De creditcard kosten worden door Billhop meegenomen in de service fee die bij de gebruiker in rekening wordt gebracht. Voor zakelijke ICS klanten is dat een service fee van 2.7%.

   

 • Hoe weet ik met zekerheid of mijn leverancier mijn betaling heeft ontvangen?

  Als u inlogt in uw Billhop-account, ziet u de status van al uw geregistreerde facturen. U kunt er ook voor kiezen om een sms of e-mail te ontvangen wanneer de betaling van een factuur is voltooid.

   

 • Hoe kan ik een Billhop betaling herkennen op mijn rekeningoverzicht?

  Op uw creditcard statement zult u de naam Billhop in combinatie met het betreffende factuurnummer, het factuurbedrag en de Billhop service fee zien.

   

 • Geldt mijn aankoopverzekering nog steeds als ik van Billhop gebruik maak?

  Ja, uw aankoopverzekering is ook van toepassing op aankopen die u via Billhop betaalt.

   

 • Geldt mijn aflevergarantie nog steeds als ik van Billhop gebruik maak?

  Nee, in overeenstemming met onze Algemene Voorwaarden is de Aflevergarantie niet van toepassing op aankopen die u via Billhop betaalt.

   

 • Geeft ICS klantdata door aan Billhop?

  Nee, ICS geeft geen klantdata door aan Billhop. ICS is ook geen contractspartij; u gaat een directe overeenkomst aan met Billhop.